De buitenkant is klaar 09 november 2011 Afdrukken E-mail

Toren 20111110De buitenkant van de toren is klaar. Leidekker Zijlstra hebben in korte tijd de traptoren van nieuwe leien voorzien. Dit was nog een pittig klusje. Volgens Zijlstra was het hard nodig. Het dakhout was gelukkig nog in goede staat. Vakkkundig hebben ze de leien er snel opgekregen. Al het lood is vernieuwd, dus kan het weer minimaal 30 jaar mee.

Vervolgens gingen de jongens van Syperda Steigerbouw aan de slag om de steiger verder af te breken. Met een bouwlift kon men het laatste stuk aan, zodat niet weer de hele Zuiderhaven moest worden afgezet.

Ook de jongens van bouw- en restauratiebedrijf D. van der Vegt ruimden de laatste materialen op. De buitenkant is klaar en schoon opgeleverd. Na dik viermaanden is alles opgeruimd. De toren, kerk en pastorie staan er weer keurig bij, al is het dan nog wel wat mistig. Goed werk mannen!

Laatst aangepast ( maandag, 28 november 2011 14:12 )