Parochie Heilige Jacobus de Meerdere

Lastige klus 2 november 2011 Afdrukken E-mail

Leidekker Zijlstra is intussen hard bezig om de traptoren van leien te voorzien. Deze waren echt aan vervanging toe. Ze zien er van dichtbij erg slecht uit, maar ja, hoelang hebben ze er opgezeten? Verder hebben we het voegwerk geinspecteerd. dit is grondig uitgevoerd en ziet er netjes uit. Toch zijn er nog enkel onvolkomendheden gevonden, die binnenkort bijgewerkt zullen worden. We houden alles scherp in de gaten.

De lastigste klus is misschien wel het stucwerk herstellen boven en naast het orgel. Er wordt een steiger gebouwd en tegelijkertijd moet het orgel beschermd worden tegen stof en vuil. Toch moet de steiger verankerd worden en dus worden er gaten geboord. Maar het orgel is heilig. Dus proberen we schade  te voorkomen.

De vraag, waarom het stucwerk op enkele plaatsen loslaat en andere niet, houdt ons bezig. We hebben experts uitgenodigd, die monster zullen nemen en in het labaratorium laten onderzoeken. Het duurt natuurlijk wel even voor we de resultaten weten, maar ze hebben toegezegd het zo snel mogelijk te werken. We wachten dus even af wat er nou precies gaat gebeuren. We hopen dat het orgel niet gebruikt hoeft te worden. Volgens mij klinkt het niet als er een plastic zak omheen zit.

       

Laatst aangepast ( vrijdag, 04 november 2011 20:44 )