De haan is terug 17 oktober 2011 Afdrukken E-mail

De haan is terug en hoe. Het kruis en de haan zijn helemaal gerestaureerd. de haan is weer voorzien van een nieuwe laag bladgoud. ook de bal onder het kruis is helemaal gerestaureerd,

Vandaag staat de kraan van BKF er weer en worden het kruis en de haan teruggeplaatst. Een heel karwei. Omdat we een extra hoge kraan nodig hebben is het passen en meten om hem op de juiste plaats op te bouwen en omhoog te laten komen. Daarna is het de beurt aan het kruis. Door samenwerking van de mannen van Zijlstra en de kraan machinist is het gladjes verlopen. Boven op de toren woei het nog best flink, dus was het oppassen. Na het kruis kon de haan er weer bovenop. Even proefdraaien en daarna kon de wind er weer mee spelen.

Het ziet er weer geweldig uit, al moet gezegd worden, dat nevel, die opkwam, de haan meteen weer bijna aan het zicht ontrokken werd. Gelukkig werd het later op de dag beter en kon Harlingen en omgeving weer genieten van een prachtige haan. We weten nu ook weer uit welke richting de wind waait.

Voor de stichting Mensen in Nood was het tevens een mooie gelegenheid om de oude kledingcontainers om te ruilen. De grote kraan kon dit klusje gemakkelijk uitvoeren, al moest er wel even gelet worden op de wind. Alles is goed gegaan en iederen kan weer kledij komen brengen. De schaftkeet van de aannemer is meteen ook verwijderd, zodat er weer voldoende ruimte is voor het plaatsen van fietsen.

Op de site van De Franciscusparochie te Franeker staat een filmpje van het verhijsen van de containers. Klik op onderstaande link.

Laatst aangepast ( vrijdag, 21 oktober 2011 18:04 )